• Watervalstraat 23, 8510 Marke, Belgium

Over ons

Jarenlange ervaring

Beste klanten,

Het was onze droom om de bagage dat we voor onze 30e levensjaar hebben opgedaan in talrijke gastronomische zaken in België en buitenland verder te kunnen verwezenlijken in een kleine eigen stek.
Zo hebben we gekozen voor een kleine landelijke villa "VOL-VER" met tuinterras in Marke-Kortrijk.
Het interieur met de rustieke houten balken is behouden en opgefrist.
Black en White decoratie zorgt toch voor een gezellige sfeer en de open haard geeft een warmtegevoel in de winterperiode.

Een gedeeltelijk open keuken waar verfijnde bistrogerechten gecreëerd worden met dagverse producten.

Een 3 gangenlunch is voorzien alsook suggesties en à la carte.


Welkom
Image
Eén ster: verfijnde keuken

Het advies van de MICHELIN gids

Bij Vol-Ver is niet alles wat het lijkt. De huiselijke charme van deze bakstenen villa wordt geaccentueerd door de charmante gastvrouw Sharon en chef Sébastien Ververken. Het is hier gezellig tafelen. De kaart en het menu stralen eveneens klassieke soberheid uit, maar zodra de chef zijn eerste bereidingen aan tafel brengt, laat hij alle remmen los.
Niet dat hij uitpakt met gekke combinaties. Het talent van chef Ververken zit hem in de subtiliteit waarmee hij herkenbare smaken net dat duwtje in de rug geeft, vaak met een Aziatische knipoog. Zo blijft de fraîcheur van geglaceerde langoustine mooi overeind in een samenspel met saus van mierikswortel, een gelei van bergamot, algen en een bouillon van komkommer met olie van dille. Deze chef is zelfzeker en kookt met durf, maar verliest de finesse van zijn product nooit uit het oog. De keuze om naast wijn ook bier aan te raden als pairings, is een uitstekend idee!
14/20: de texturen zijn 'spot on'!

GAULT&MILLAU

Sébastien Ververken heeft een palmares om u tegen te zeggen, hij werkte onder meer bij topchefs zoals Peter Goossens en Quique Dacosta. Leuk is dat hij samen met zijn partner Sharon De Volder de creaties mee aan tafel brengt, wat voor een ontspannen sfeer zorgt. Hij vertrekt van de allerbeste producten en buigt die om tot klassieke maar tegelijk persoonlijke gerechten waarin je het vakmanschap van deze chef proeft. Kraakverse langoustine combineert hij met dashi, vlierbloesem en basilicum. Niet alleen ziet het bord er prachtig uit, de smaken en texturen zijn ‘spot on’. Nog top zijn de combinaties met Belgische bieren voor wie een menu neemt. Te proberen.
Image
Image

Welkom!

We heten u van harte welkom bij Vol-Ver!
  • Watervalstraat 23
    8510 Marke

met culinaire groeten,

Sharon & Sébastien

Reserveren? Klik hieronder ...
We use cookies

Wij gebruiken cookies op onze web site. Sommigen zijn essentieel voor het correct functioneren van de site, terwijl anderen ons helpen om de site en gebruikerservaring te verbeteren (tracking cookies). U kan zelf kiezen of u deze cookies wil toestaan of niet. Let op dat als u onze cookies weigert mogelijk niet alle functies van de site beschikbaar zijn.